Wado Course Reviews

Elke Wado Course die wij verzorgen worden in beeld gebracht middels foto en video. Met de handige apps van tegenwoordig kun je gemakkelijk een collage maken die in een oogopslag een beeld geeft van de inhoud van de training. Sinds de 26e Wado Course van februari 2016 delen wij niet alleen een foto maar voorzien wij de collage ook van een klein stukje tekst. Hieronder vind je de reviews van alle Wado Courses sinds de 26e, met de nieuwste bovenaan.

Review van de 27e Wado Course - Seichujiku

Het thema van deze Wado Course was Seichujiku. Seichusen is wellicht een bekendere term, maar is vrij breed vanwege de vele applicaties en verschijningsvormen. Als je Seichusen gebruikt als Rotational axis of Centre line axis (om je as draaien) noem je het Seichujiku, een term die overigens is geintroduceerd door Yokoyama Kancho.

Tijdens de course zijn er verschillende solo en partner trainingsmethoden geïntroduceerd die je helpen bij het ontwikkelen van een stabiele centre line. Nadruk lag natuurlijk op het om je as draaien, maar werd steeds met focus op andere delen van het lichaam aangeboden. Zo kun je focus leggen op de heup, het schouderblad en ook op het draaien met de hiel of de bal van de voet. Tijdens Bassai, het Kata dat die dag op de planning stond, werd er gekeken waar, wanneer en hoe de controle van je Axis van pas kwam en het uitgangspunt was van de beweging. 

Tijdens de partner trainingsmethoden die aan het begin van de les werden getraind en later bij Kihon Kumite 4, Kumite Gata 11 en Idori werd duidelijk hoe je Seichujiku kon gebruiken. Bij het toepassen merkte je dat een scherpe draaiende beweging niet zo makkelijk te controleren is als het lijkt.

Door de focus te leggen op Axis rotation werden technieken scherper en je positie en beweging meer stabiel. 

Review van de 26e Wado Course - Het gebruik van de elleboog

Tijdens de Wado Course van 6 februari stond het gebruik van de elleboog centraal. Op basis van verschillende experimenten kregen de leerlingen kans om zelf achter de antwoorden te komen over het gebruik van de elleboog. Na het stukje bewustwording zijn er trainingsmethoden geoefend die het gebruik van de elleboog benadrukten. Na het opdoen van de benodigde kennis en het (als het goed is) verbeteren van kunde zijn Kata Pinan Godan, Kihon kumite en Tanto dori behandeld die elke een specifiek element van het gebruik van de elleboog lieten zien.  

 

Uit het archief