Wado Course

Waar Kihon, Kata en Kumite niet los van elkaar staan

Wadokai Nederland verzorgt zo goed als elke maand een Wado technische course. Als Sakagami, May en Yokoyama sensei niet te gast zijn, train je onder leiding van AJ en Roeland sensei tijdens de Wado Courses specifieke Wado stijl oefeningen zoals Kata, Kihon Kumite, Kumite Gata en Tanto Dori. 

Wado Course Reviews

Als je benieuwd bent wat wij zoal aan de orde laten komen tijdens de Wado Courses, dan is onderstaand filmpje een aanrader. Hoewel we tegenwoordig niet vaak meer met een Flap over werken, geeft de video wel een goed beeld van de balans die wij proberen te scheppen tussen theorie en praktijk. Verder schrijven wij sinds februari 2016 een korte review van elke Wado Course om jou zo goed mogelijk te informeren over de trainingen die wij verzorgen. Als je de reviews graag leest en de tientallen collages wilt bekijken van de eerder gehouden courses, verwijzen we je graag door naar de Wado Course Reviews pagina. 

De visie achter de Wado Courses

Wij verzorgen Wado Courses op basis van drie elementen:

  1. Er is een balans tussen kennis en kunde.
  2. Trainingsmethodes worden ingezet op het juiste moment.
  3. Onderdelen van de les hebben samenhang.

1. Er is een balans tussen kennis en kunde

Alleen theoretische studie of het kunnen verwoorden van een techniek of interactie is onvoldoende. Daarentegen is het uitsluitend fysiek kunnen uitvoeren zonder achterliggende gedachte ook onvoldoende, vooral als je een diepgaande weg wil volgen en/of gaat lesgeven. Het inzicht krijgen in technieken en principes geven je de mogelijkheid om zelf te trainen en de zaken aan elkaar te koppelen.

Uiteindelijk is karate fysiek en niet theoretisch. Toch kan de theoretische kant helpen in de training om het fysieke deel te verbeteren. Door correcte fysieke training kun je dingen ontdekken en je theorie verdiepen. Beide vullen elkaar aan en zijn een kant van de medaille. Of je voorkeur nu ligt in kata, partner oefeningen of sparren, wij willen jou de mogelijkheid geven om jouw karate op jouw manier te beleven!

2. De juiste trainingsmethodes

Een trainingsmethode is een manier om iets te oefenen. Afhankelijk van wat je wil trainen of verbeteren is de ene trainingsmethode meer effectief dan de andere. Wij kiezen daarom bij Wado Courses altijd trainingsmethoden uit die passen bij het thema, voorbereidend werken, of je simpelweg de kans geven om een specifiek element te isoleren en te ontwikkelen.

3. Samenhang

Iets leren begrijpen en onder de knie krijgen gaat beter als je gericht oefent. Gericht oefenen betekent niet alleen de juiste methodes gebruiken, maar ook over de volgorde daarvan en de samenhang van de oefeningen. Als je bijvoorbeeld bezig bent met as rotatie en draaien op de voorste voet, dan is het wijzer om varianten op dat thema aan te bieden, dan oefeningen die een compleet ander bewegingspatroon hebben.

Meer video's van eerdere Wado Courses

Meotode

Noru

Keri uke

Seichusen

Junte

Irimi

Kata Ohyo

Foto collage's en reviews kun je vinden op de Wado Course Reviews pagina.

Is een Wado Course ook geschikt voor lagere banden?

Absoluut! Uiteindelijk maak je groei door, door te trainen en te werken aan de juiste op dat moment belangrijke aandachtspunten. AJ sensei is leraar van beroep en biedt oefeningen aan op jouw niveau, past aan waar nodig en biedt jou een makkelijkere variant of juist een verdieping aan. 

Heb jij al kennis gemaakt met onze Masters Courses?

  Wil je meer weten over de Wado Masters Course van Sakagami & May sensei? Klik hier.

 Wil je meer weten over de Karate Masters Course van Yokoyama sensei? Klik hier.