Maak kennis met onze KarateKids! syllabus

Een passende opstap naar het formele curriculum

Onze ervaring leert dat de standaard oefeningen van de stijl als saai kunnen worden ervaren door kinderen en vaak ook te ingewikkeld zijn. Daarom hebben wij een exameneisen ontwikkeld voor kinderen t/m 4e Kyu.

Kinderen tot en met twaalf jaar mogen examen doen volgens het aangepaste examenprogramma dat loopt tot en met vierde Kyu. De kinderen moeten lid zijn van WKNL, maar zijn niet gebonden aan minimale tijdsduur van het lidmaatschap of andere regels die gelden voor het in aanmerking komen voor examens.

Nieuws!

De te downloaden exameneisen bestaan sinds juni 2016. Wij hebben de voorgaande exameneisen namelijk aangepast op basis van nieuwe inzichten, mede verkregen dankzij Sakagami sensei en zijn syllabus. Ook hebben wij 8 jaar mogen werken met de vorige syllabus en daardoor het effect kunnen zien op leerlingen en de kwaliteit van de doorstroom.

De doorlopende leerlijn is scherper en sluit nog beter aan bij het reguliere programma, waardoor de overstap van het aangepaste KarateKids! programma naadlozer is dan ons vorige programma.

Het is overigens niet verplicht om dit programma te volgen, als aangesloten Dojo sta je er vrij in om je examens anders in te vullen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een deel te implementeren. Wij adviseren je graag!

Download de exameneisen

Een van onze lopende projecten is een DVD met daarop het volledige KarateKids! examen. Wij hopen deze in 2017 af te ronden.