Droom jij van de zwarte band,

houd je van lesgevsen of wil je examineren?

Beleef je droom en meld je aan!

KarateKids Examen

Kinderen tot en met twaalf jaar mogen examen doen volgens het aangepaste examenprogramma dat loopt tot en met vierde Kyu.  

Kyu Examen

Leden van WKNL kunnen onder bepaalde voorwaarden Kyu examen doen voor WKNL. Denk aan het voldoende aantal punten in je paspoort, de duur van je lidmaatschap en niet te vergeten de toestemming van je sensei.

Dan Examen

Dan examen kan gedaan worden voor WKNL, FEW of JKF Wadokai. Je bent daarom hoe dan ook verzekerd van erkende diploma's.

Lerarenopleiding

Je kunt bij Wadokai Nederland onder professioneel toezicht een opleiding volgen tot assistent-leraar, leraar 1, 2 of 3. 

Examinatoren licentie

Versterk jij ons team? Behaal je licentie en examineer met ons tijdens Kyu en Dan examens. Eenmaal in bezit van een examinatoren licentie en lerarendiploma kun je ons assisteren tijdens de examentrainingen.

De kracht van onze Kyu en Dan syllabus

De sterke punten van onze syllabus zijn de opbouw en de verscheidenheid aan technieken. Bepaalde technieken worden tijdig losgelaten terwijl andere technieken van terugkomende aard zijn. De verscheidenheid maakt het leren leuk, terwijl de opbouw zorgt voor functie en gericht is op ontwikkeling. De syllabus is dus afgestemd op wat je nodig hebt op een bepaald moment in je training. Zoals Kihon Kumite en Kumite Gata niet tot nauwelijks functioneel zijn voor lagere banden, moeten Sanbon Kumite worden losgelaten rond de bruine band. 

Examentraining

Voorafgaand aan elk examen verzorgt Wadokai Nederland gezamenlijke examentrainingen. De eerste trainingen wordt de stof aangeboden. Vervolgens zetten we de puntjes op de i en tenslotte wordt er gewerkt aan examenperformance zodat jij klaar bent voor het examen.

Door deel te nemen aan de examentrainingen krijg je meer kennis van de examenstof, meer contactmomenten met examinatoren en een extra punt in je paspoort als je alle trainingen bijwoont per periode.

Een examen is bij ons geen momentopname!

Leden van Wadokai Nederland hebben de mogelijkheid om vanaf 8e Kyu bij ons examen te doen. Om deel te kunnen nemen aan examens, die lopen t/m 5e Dan, moeten WKNL punten worden behaald die je kunt verdienen door deel te nemen aan evenementen. Hierdoor zijn examinatoren beter in staat om te kunnen beoordelen of jij goed genoeg bent om te slagen voor een examen. Je wordt namelijk gemonitoord en gestuurd gedurende een langere periode met verschillende contactmomenten. Als je je dag niet hebt kunnen wij daar meer rekening mee worden houden en daarnaast kunnen wij een negatief of juist een positief advies afgeven om deel te nemen aan een examen. Je komt hoe dan ook niet snel voor verrassingen te staan.

Nieuwe leden die examen willen doen voor hogere Dan graden, kunnen wij naast WKNL graden helpen conform FEW en JKF-Wadokai reglementen. Leden kunnen via WKNL examen doen voor een JKF-Wadokai graad bij FEW. Examens worden afgenomen door examinatoren die in het bezit zijn van licenties afgegeven door JKF-Wadokai.